Op de boekenbeurs...

Ik ga al jaren naar de boekenbeurs. Ik weet dat veel mensen een hekel hebben aan het 'glazen straatje van de literatuur'. Maar zelf heb ik het altijd als een leuke ontdekkingsreis beschouwd, waar ik telkens weer onverwacht een parel vind. 

Wat ik wel altijd gedacht heb bij het Antwerps leesfestijn: "Ocharme de auteurs die hier moeten signeren!" Ik meen zelfs dat ik ooit een vriendin heb doen beloven me tegen te houden als ik ooit het stomme idee zou krijgen daar tussen te gaan zitten. (Lotte, was jij dat niet?) Ik zag het al voor me: Helemaal alleen aan een tafeltje, dat volledig van het zicht wordt afgesneden door de gillende fans van Jeroen Meus of Astrid Bryan.

Maar toen kreeg ik enkele weken geleden dus dat mailtje van de uitgeverij of ik eventueel bereid zou zijn om een signeersessie te doen? En ik mezelf moest bedwingen om niet: "Yesyesyesyesyes!" te antwoorden. Ik kreeg een sessie op donderdagavond 6 november om 20u, tijdens de nocturne. Ik weet het niet zeker, maar ik denk dat dat een heel slecht moment is om te signeren. Maar toch: Zo blij!

Vandaag las ik dan in De Gentenaar een artikel: "Massa Gentse auteurs op Antwerpse boekenbeurs". Meer dan dertig zijn het er, maar mijn naam stond er nog niet tussen. De kans is nu wel heel groot dat ik daar helemaal alleen zal zitten. Al een geluk dat Jeroen Meus er op dat moment niet is. 

Want ja, Turkije aan de Leie gaat nu eenmaal over Gent en niet over Antwerpen. Hoewel ik ervan overtuigd ben dat ook Antwerpenaren, Brusselaars, Genkenaars en zelfs Nederlanders er heel wat aan kunnen hebben om de hedendaagse samenleving wat beter te begrijpen. Worden we niet allemaal met migratie geconfronteerd? En had professor emeritus Herman Balthazar niet gezegd dat het boek "verplichte lectuur" was voor iedereen die migratie wilde begrijpen?

Dus, voor wie tijd en zin heeft of dringend een gesigneerd exemplaar van Turkije aan de Leie wil: 

Afspraak donderdag 6 november om 20u aan de stand van Lannoo!
Reacties