Davidsfonds Geschiedenisprijs

Genomineerd!


Ik heb mij hier (en elders) in het verleden al een paar keer boos gemaakt over het gebrek aan erkenning voor de migratiegeschiedenis in België. Ik sta vandaag even op het punt dat allemaal terug te trekken. Omwille van deze mail die ik vanmorgen kreeg:

"In het kader van De Nacht van de Geschiedenis wordt dit jaar de vierde Davidsfonds Geschiedenisprijs uitgereikt. Die gaat naar de persoon die het voorbije jaar (= 2014) geschiedenis op de meest toegankelijke en originele manier naar een breed publiek in Vlaanderen heeft gebracht, zonder daarbij de inhoudelijke kwaliteit uit het oog te verliezen. Kortom: hij of zij heeft de uitstraling van geschiedenis of een duidelijk historisch onderwerp bij veel mensen positief beïnvloed. De laureaat krijgt 2.015 euro, een symbolisch bedrag dat elk jaar met een euro wordt vermeerderd. En u bent één van de zeven genomineerden, proficiat! De nominatie verdiende u onder meer voor uw universele verhaal over de geschiedenis van migratie in een boek en (Turkije aan de Leie) tentoonstelling (Blijven Plakken in STAM). De andere genomineerden zijn: Patrick Allegaert, Sophie De Schaepdrijver, Jeroen Meus, Johan Op de Beeck, Sven Speybrouck en Geert Vanpaemel." 

Nooit in mijn wildste dromen had ik gedacht om mijn naam tussen zo'n lijst van toppers te zien opduiken! Ik kan mijn ogen niet geloven. Goed, de kans dat ik die prijs win is klein, maar wat een prachtige erkenning is deze nominatie voor de strijd die we in 2014 hebben geleverd voor de erkenning van migratiegeschiedenis als deel van ons gedeeld verleden!

Ik kan iedereen die van dichtbij of veraf heeft meegewerkt aan Turkije aan de Leie, Blijven Plakken en alle andere projecten waarbij ik betrokken ben geweest vorig jaar niet genoeg bedanken. Als dat geen feestje waard is...

http://www.davidsfonds.be/activity/national/detail.phtml?id=18252
Reacties