Lichtfestival: De 'high lights' voor super-bezoekers

Het weer laat het even afweten, maar laat dat de pret niet bederven. Vanavond is het zover: Vanaf 18u (31 januari) kunnen Gentenaars en bezoekers zich vijf avonden vergapen aan lichtkunstwerken van het hoogste niveau en verdwalen in een betoverende wereld van bewegend licht.

Aangezien het parcours dit jaar 6,6 km bedraagt, is het voor een normale bezoeker dit jaar uitgesloten om op één avond alles gezien te hebben. Tijdens de preview-wandeling voor de gidsen gisteren (30 januari) hebben we 3,5 uur "gekrost" door de stad om nipt alle kunstwerken te zien voorbijvliegen. U weze gewaarschuwd!

Maar 'normale bezoekers', wie kijkt daar nu naar? Zelf heb ik me dit jaar opgegeven om enkel te gidsen voor de 'super-bezoekers': Ik geef namelijk extra lange rondleidingen (3,5 uur) voor mensen die geen genoegen nemen met een 'deeltje', maar echt het leeuwendeel willen gezien hebben.

In deze 'super-tours' wordt er niet getreuzeld of gepauzeerd (ook niet gelopen of zo), maar staan we enkel stil bij de 'highlights' van het Lichtfestival 2018. Ik heb zelf 14 (van de 37) kunstwerken geselecteerd die volgens mij echt de moeite waard zijn. De andere kunstwerken zien we ook, maar staan we niet bij stil.

Vier van de vijf avonden ben ik al 'gereserveerd'. Enkel zaterdagavond (3 feb) nog beschikbaar voor deze wandeling (met een groep). Enkel te boeken via deze link: http://www.gandante.be/lichtfestival/

Hier alvast een tipje van de sluier: Enkele van mijn highlights: Zondernaampark, Kalanderberg, Kuiperskaai, Kalvermarkt, Kopergietery.

Geniet ervan!Reacties