QUOTES: Special Edition KROOK 1 jaar

Ter ere van de eerste verjaardag van superbibliotheek De Krook was er vandaag een extra aflevering van QUOTES, de interviewreeks die verder gaat dan headlines, tweets, oneliners en (ja) quotes. In de plaats van donderdagavond was het eens op zaterdagochtend en in de plaats van het 'auditorium' De Blauwe Vogel ging deze aflevering door in het Krookcafé. Dat gaf vooral voor het publiek het voordeel om tijdens het gesprek te kunnen genieten van een prachtig decor: de middeleeuwse torens van de Gentse Kuip.


Niet alles was anders: Ook deze keer legde ik enkele opmerkelijke citaten uit een spraakmakend non-fictie boek voor aan de auteur om ze te duiden en te contextualiseren. En ook deze keer kwamen er op het einde weer heel boeiende vragen uit het publiek.


QUOTES in de Krook: Met Jochanan Eynikel over 'Robot aan het Stuur'
De centrale gast was Jochanan Eynikel, die zichzelf 'businessfilosoof' laat noemen, maar die ik zelf eerder als 'toekomstdenker' zou beschrijven. In zijn boek 'Robot aan het stuur' moedigt hij ook de lezer aan vooruit te denken: Hij schetst overtuigend hoe robotisering en digitalisering niet waardevrij zijn en welke nieuwe ethische vraagstukken ze doen ontstaan. Zijn pleidooi om het gesprek over ethiek en techniek nu al aan te gaan en niet te wachten tot de problemen zich voordoen, kon het publiek en mij in elk geval overtuigen. Met zijn eigen woorden klinkt dat: "Morele verbeelding moet ontwerpers en innovatoren bijstaan om die soft impacts en indirecte effecten van hun ontwerpen beter in te schatten."
Volgende QUOTES: Donderdag 15 maart om 19u30 in Bibliotheek De Krook. Met Rachida Lamrabet over 'Zwijg Allochtoon'.

Reacties