De Poorten (exciting new project)

Achter de schermen werkte ik er al een tijdje aan en zij die mij af en toe vroegen 'waar ik nu eigenlijk mee bezig was', hadden al door dat het iets groots zou worden. Eind deze maand treed ik voor het eerst in het openbaar met mijn exciting new project: De Poorten.


De Poorten? 

Heel kort samengevat ga ik voor dit project de volgende twee jaar weer op pad om honderden getuigenissen, verhalen en geschiedenissen te verzamelen uit de poortwijken (Brugse Poort, Dampoort, Muidepoort, Waterpoort, Keizerspoort, ...). Aan de hand daarvan wil ik in kaart brengen wie er in de afgelopen twee eeuwen (1860-2020) zoal door de 'poorten' van de stad stapte en hoe de zo druk besproken superdiverse samenleving in Gent precies tot stand kwam. Al die informatie zal ik uiteindelijk verwerken in een boek, maar onderweg kijk ik ernaar uit de verhalen op andere manieren wereldkundig te maken (in projecten, rondleidingen, expo's, ...).


DOKbewoner 2018

Na maanden stilzwijgen, ga ik op 29 april officieel van start met De Poorten en wel als DOKbewoner 2018. Ik ben heel vereerd hiermee, want ik ben al sinds het prille begin trouwe DOKganger. Concreet wil dit zeggen dat ik de hele zomer een vaste standplaats krijg op DOKGent, waar ik een eerste reeks 'wijze wijkgasten' ga interviewen en mensen uitnodigen om mee te praten over hun wijk. Ik doe dit project niet alleen, maar met ondersteuning van het interviewcollectief De Raconteurs.

Dinsdag 10 april stelden de DOKbewoners 2018 zichzelf aan elkaar voor tijdens een meet-up

De leukste fase

Het is allemaal erg spannend (en ook wel best beangstigend) om hiermee naar buiten te komen. Maar ik kijk er ook heel erg naar uit om alle verhalen te horen en alles op me af te laten komen. U moet weten dat zo'n boek normaal gezien in twee fases tot stand komt: een eerste fase waarin de deur wagenwijd open gaat en een tweede fase waarin de deur onverbiddelijk dicht gaat. Dit is dus zonder enige twijfel de leukste fase van de twee. Wie zelf wil bijdragen, ideeën of suggesties heeft voor dit project: mijn deur staat nu open!

Figuurlijk via mail: tinadegendt@gmail.com
Letterlijk op DOKGent vanaf 29 april 2018 (Splitsing Koopvaardijlaan-Afrikalaan (april-oktober))

Reacties