Schrijfster

In 2014 publiceerde ik Turkije aan de Leie, een boek waarin de Turkse migratiegeschiedenis naar Gent centraal staat. Dat boek lag aan de basis van tal van andere projecten, zoals Blijven PlakkenStraffe Gasten, maar ook Selam en 'Van Bosnië naar België en terug'.

Ik ben sinds 2004 actief als journalist, eerst uitsluitend voor De Morgen (2004-2009). Nadien publiceerde ik als freelancer ondermeer in Psychologies, ELLE, MO, ...

Daarnaast treed ik regelmatig op als ghostwriter van boeken (maar ik zeg niet welke) en schrijf ik kortere teksten in opdracht.


Waarvoor je me mag contacteren:
Ik breng graag menselijke verhalen op mensenmaat. Ik schrijf niet over alles en niet voor iedereen. Ik moet in een onderwerp kunnen bijten om erover te schrijven.

Ik verlies mezelf in levensverhalen, in historische details, in Gentse geschiedenissen van vroeger en nu. Maar ik schrijf ook over maatschappelijke thema's zoals ongelijkheid en samenleven in superdiversiteit en ik hou ervan wetenschappelijke inzichten te vertalen naar een breed publiek.


Heb jij een voorstel voor mij?
tinadegendt@gmail.com

Reacties